Яким буде вихід з карантину і як це позначиться на ринку нерухомості?

Українці активно готуються до послаблення обмежень після карантину. У деяких містах, зокрема Черкасах, Дніпрі, Львові, Одесі, Мукачево місцева влада реагуючи на запити своїх мешканців вже дозволила малому бізнесу починати працювати. У Рівному мер міста виявився менш рішучим за своїх колег із інших міст, а тому, значні послаблення карантину відповідно до сьогоднішнього рішення Кабміну у нас розпочинаються вже за тиждень, 11 травня.

Особливо цього чекають представники малого та середнього бізнесу. Вони в один голос кажуть, що треба вже повертатися до нормального життя і розвивати країну. Дати можливість повернутися до роботи перукарям та іншим представникам сфери послуг, відкрити промислові і будівельні магазини, повернути реєстрацію транспортних засобів та багато іншого.

Оптимізму додає й те, що експерти прогнозують – незважаючи на жорстку кризу, економіка країни має усі шанси на поступове відновлення. Яскравим індикатором цього є пожвавлення на ринку нерухомості після більш ніж 2-х місячного карантину, викликаного поширенням коронавірусу. Зокрема у Рівному, до компаній-забудовників за останній тиждень значно збільшилася кількість дзвінків, люди почали відвідувати центри продажів, цікавитися та резервувати квартири. Наші кореспонденти також спеціально побували на декількох будівельних майданчиках міста, де наразі все без змін: крани крутяться, будинки ростуть.

Скоріше за все, попит на квартири у новобудовах збережеться на досить високому рівні. Хоча для того, аби повернутися до докризового стану потрібен буде певний час. А важливим інструментом, який зміг би оживити будівельну галузь в Україні може стати поява найближчим часом доступних іпотечних кредитів, впровадження яких досить серйозно обговорюють у міністерстві розвитку громад та територій.

До слова, ріелторів постійно запитують: порадьте, у кого краще купити житло, на що в першу чергу звернути увагу крім ціни, щоб потім життя в цьому помешканні було комфортним, безпечним та екологічним.

Насправді, на будь-якому будівництві можна звернути увагу на багато речей: від організації будівельних робіт, репутації компанії-забудовника, якості матеріалів, які використовуються для зведення будинку до місцезнаходження об’єкту, інфраструктури та багато іншого. І при цьому, тут немає неважливих елементів – від кожного чинника у подальшому залежатимуть Ваші якість та задоволення від проживання.

“Рівненські новини” та наш давній партнер ГО “Сталева безпека України” розпочинають спільний проект “Обирай житло”, щоб допомогти не помилитися із забудовником. І сьогодні наш перший матеріал, який допоможе Вам при прийнятті рішення.

Починаємо нашу серію матеріалів із того, з чого розпочинається будь-яке помешкання – з вхідних дверей. А у якості експерта з цього питання ми попросили допомогти відомого рівненського виробника дверей безпеки компанію “Сталь-М”.

Не відкриємо секрет, що на етапі проведення будівельних робіт у значну кількість квартир новобудов, недобросовісні забудовники встановлюють тимчасові двері. Вони володіють не найміцнішою конструкцією і служать лише в якості бар’єру від монтажного пилу і будівельного сміття. Зламати такі двері для досвідчених злодіїв не складає особливих труднощів. Їх заміна на повноцінні вхідні двері обов’язкова. Однак, в такому випадку, Ви фактично переплачуєте за вартість свого помешкання.

Тому, перш ніж придбати квартиру в новобудові поцікавтеся, що за двері Вам пропонує забудовник, чи відповідають вони вимогам ДСТУ та чи наявний на них сертифікат якості. У іншому випадку це буде порушення законодавства, та першою ознакою того, що забудовник продає Вам неякісне помешкання.

Обов’язковими елементами вхідних дверей мають бути замки, що замикаються у три сторони, протидимна стрічка ОГРАКС, маркування на металевій табличці, на якій має бути зазначено завод — виробник, серійний номер дверей, дата виробництва, межа вогнестійкості не менше 30-ти хвилин та сертифікат відповідності. У Рівному всім цим вимогам відповідає продукція відомого місцевого виробника “Сталь-М”, які виготовляють якісні та надійні вхідні двері.

І що прикметно, в останні роки для забудовників наявність дверей “Сталь-М” є своєрідним “Знаком якості”, адже фактично у 100% випадків власники нових квартир в новобудовах не замінюють вхідні двері, якщо це продукція “Сталь-М”.

До слова, велика кількість забудовників у Рівному відповідально та добросовісно відносяться до своїх клієнтів, і аналізуючи ринок житла ми зустріли близько десятка житлових комплексів, у яких дотримано вимог ДСТУ та встановлено безпечні надійні двері (“Стоград” – житлові комплекси “Bridge Tower”, “Сонячне містечко”, “Престиж Апартментс”, “Hill House”, “Ріо”, “Fine City Development” – житловий комплекс “Басів Схил”, “Будтехпром” – житловий комплекс “Luxury Square”, “Реноме-Євробуд” – житловий комплекс “Гетьман Виговський”, СЄБА – житловий комплекс “Золота підкова”, житлові комплекси по вулиці Мірющенка,5-А (“Вишиванка”) та вулиці Транспортна, котеджі по вулиці Карнаухова в районі медколдежу та ін.).

Однак на жаль, є у Рівному і такі житлові будинки та навіть цілі комплекси, де ця вимога законодавства грубо порушена.

Отож, підсумовуючи вище досліджене пам’ятайте, що обираючи квартиру в новобудовах Ви маєте право від забудовника вимагати гарантовані законодавством речі, які забезпечать Вам та Вашій родині комфортне та безпечне проживання у придбаному помешканні. Ми бачимо, що простими, але надзвичайно важливими елементами життєвої і особистої безпеки, в першу чергу є надійні вхідні двері з якісними замками та з межею вогнестійкості не менше 30 хв. Про усі інші фактори, необхідні для правильного вибору новобудови ми поговоримо в інших матеріалах нашого проекту “Обирай житло”.


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/stalm/stal-m.ua/www/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 285

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *